CA / EN

Llobarro el peix blanc de Nadal

"Donar contingut als nostres clients ens encanta!"

ARTICLES

Llobarro el peix blanc de Nadal

Segons l’època de l’any i de l’aigua salada pot ser un peix blanc o semigras

El llobarro (Dicentrarchus labrax), també conegut com a llop de mar, és una espècie de peix perciforme de la família Moronidae. El cos és allargat (entre 10 i 100 cm de llargada), profund i cobert de grans escames. Presenta dues aletes dorsals i una aleta caudal forta, àmplia i lleugerament forquillada, perfectament adaptades per a la natació.
Els mascles arriben a la maduresa sexual a dos anys i les femelles als tres. Cada femella pot arribar a pondre fins a 250.000 ous per kgs de pes.
El seu color és variant, pot anar del gris fosc en el dors al blanc a la part ventral.
Habita en el mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic, des de les costes africanes (Senegal) fins a Noruega. Pot trobar-se fins a 100 m de profunditat, encara és més comú en zones someres; freqüents en fons rocosos, fons suaus i arenosos o fangosos i en praderes submarines.
La temporada de pesca va des de novembre fins a març. Les arts de pesca utilitzades per la seva captura són arts de fons, per hams i l’aqüicultura; i la talla mínima és de 22 a 36 cm de llargada.

Llobarro el peix blanc de Nadal

Segons l’època de l’any i de l’aigua salada pot ser un peix blanc o semigras

El llobarro (Dicentrarchus labrax), també conegut com a llop de mar, és una espècie de peix perciforme de la família Moronidae. El cos és allargat (entre 10 i 100 cm de llargada), profund i cobert de grans escames. Presenta dues aletes dorsals i una aleta caudal forta, àmplia i lleugerament forquillada, perfectament adaptades per a la natació.
Els mascles arriben a la maduresa sexual a dos anys i les femelles als tres. Cada femella pot arribar a pondre fins a 250.000 ous per kgs de pes.
El seu color és variant, pot anar del gris fosc en el dors al blanc a la part ventral.
Habita en el mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic, des de les costes africanes (Senegal) fins a Noruega. Pot trobar-se fins a 100 m de profunditat, encara és més comú en zones someres; freqüents en fons rocosos, fons suaus i arenosos o fangosos i en praderes submarines.
La temporada de pesca va des de novembre fins a març. Les arts de pesca utilitzades per la seva captura són arts de fons, per hams i l’aqüicultura; i la talla mínima és de 22 a 36 cm de llargada.