CA / EN

Bonítol, el peix blau que regula el nivell de colesterol

"Donar contingut als nostres clients ens encanta!"

ARTICLES

Bonítol, el peix blau que regula el nivell de colesterol

Es diferencia de la tonyina per les seves llargues aletes pectorals que poden arribar fins a 30 cm

El bonítol (Sarda sarda) és un peix marí d’esquelet ossificat. Cos allargat, lleugerament comprimit. Boca ampla, amb dents còniques. Línia lateral ondulada. Dos aletes dorsals situades molt a prop la una de l’altra. Dors blavós, cara ventral blanca. Pot arribar a mesurar fins a 90 cm i pesar fins a 10kg. 

És un gran depredador de peixos com sorells, sardines, verats i llisses. Es pot trobar en tot el mar Mediterrani i es pesca de setembre a març, per capturar-lo s’utilitza diferents mètodes aquests són:  encerclament, tresmall, línies de mà, curricà i palangre.

La seva carn és molt gustosa, el que fa que hi hagi un gran interès comercial, i permet diferents preparacions tant cuinades com crues (en aquestes últimes és recomana haver-lo congelat prèviament a -20º duran 24 hores) a més a més és fàcil de netejar i filetejar perquè té poques espines. A més a més aporta omega-3 a l’organisme, que són els àcids grassos polinsaturats que ajuden a regular el nivell de colesterol de la sang i també a disminuir el risc de malalties cardiovasculars. 

 

Bonítol, el peix blau que regula el nivell de colesterol

Es diferencia de la tonyina per les seves llargues aletes pectorals que poden arribar fins a 30 cm

El bonítol (Sarda sarda) és un peix marí d’esquelet ossificat. Cos allargat, lleugerament comprimit. Boca ampla, amb dents còniques. Línia lateral ondulada. Dos aletes dorsals situades molt a prop la una de l’altra. Dors blavós, cara ventral blanca. Pot arribar a mesurar fins a 90 cm i pesar fins a 10kg. 

És un gran depredador de peixos com sorells, sardines, verats i llisses. Es pot trobar en tot el mar Mediterrani i es pesca de setembre a març, per capturar-lo s’utilitza diferents mètodes aquests són:  encerclament, tresmall, línies de mà, curricà i palangre.

La seva carn és molt gustosa, el que fa que hi hagi un gran interès comercial, i permet diferents preparacions tant cuinades com crues (en aquestes últimes és recomana haver-lo congelat prèviament a -20º duran 24 hores) a més a més és fàcil de netejar i filetejar perquè té poques espines. A més a més aporta omega-3 a l’organisme, que són els àcids grassos polinsaturats que ajuden a regular el nivell de colesterol de la sang i també a disminuir el risc de malalties cardiovasculars.